Home Goosbrood Bienenstich Appelcrisp Worteltaart Bitterkoekjesvla

Christels's bitterkoekjesvla

Huisrecept voor 4 personen

Bitterkoekjesvla

Benodigdheden:

- 6 deciliter melk

- 35 gram griesmeel

- 40 gram suiker

- 1 eidooier

- 1 eiwit

- 8 bitterkoekjes

- 2 eetlepels marasquin

- geklopte room

 

Breng de melk aan de kook en laat de griesmeel en de suiker hier 5 minuten in tot vla koken. Iets af laten koelen en de losgeklopte eierdooier er door roeren. Nu bijna koud laten worden en het stijf geslagen eiwit erdoor scheppen. Verkruimel de bitterkoekjes en besprenkel de kruimels met de marasquin. Schenk de vla er op en laat het geheel goed koud worden. Roer erwat van de geslagen room door en serveer de overige room bij de vla.

De vla smaakt het beste indien hij een dag te voren wordt gemaakt en in de koelkast is bewaard. Ook kunnen er bij het opdienen nog wat extra bitterkoekjes ter garnering worden opgelegd. (Uiteraard wel eerst wat marasquin erop).

 

 

 

 

- Idee en ontwerp ┬ęGoosArt 2020 -

 

Gepubliceerd voor eigen gebruik

Reproductie voor commerciele doeleinden niet toegestaan